Estrès i falta de concentració

TENS ESTRÈS? MANCA DE CONCENTRACIÓ? LA TEVA DIETA ET POT AJUDAR…

Els menjars saludables són la nostra font d’energia.

Prendre l’alimentació més adequada a cada situació no només et permetrà treballar millor i aixecar l’ànim, també t’ajudarà a protegir-te contra les malalties i les pressions de la vida moderna i fins i tot, pots afegir anys a la teva vida.

Els menjars saludables han de ser variats, rics en fruites, hortalisses, cereals, llegums, peixos i lactis.

Avui volem donar-te uns consells sobre alimentació que t’ajudaran en dos casos: si estàs estressat i si necessites millorar la teva concentració.

Estrés i falta de concentració | Cuinats Carrer Major

SI ESTÀS ESTRESSAT…

Entre els menjars saludables que poden ajudar a combatre l’estrès pel seu efecte calmant destaquen: Les nous, Carn, Grosella negra, Fesols tendres, Patates, pa integral, aigua, ous, taronges i meló.

Menja poc i amb freqüència, almenys cada tres hores. L’ideal és realitzar cinc àpats al llarg del dia.

Reserva un moment de tranquil·litat per a l’hora del menjar, per a menjar a poc a poc, relaxar-se i gaudir.

Basa els teus menjars saludables en els carbohidrats complexos, que trobaràs al pa integral, les pastes, l’arròs i les patates.

Diversos estudis indiquen que els aliments rics en carbohidrats augmenten els nivells de serotonina en el cervell i exerceixen un efecte calmant.

SI NECESSITES MÉS CONCENTRACIÓ…

Segueix aquests consells:

  • No et saltis l’esmorzar. És imprescindible esmorzar fins i tot encara que no es tingui gana. En llevar-nos, els nivells de glucosa estan sota mínims després d’alimentar el cos durant tota la nit.
  • No et saltis cap àpat i oblida les dietes agressives. Si és possible, menja amb freqüència en petites quantitats per a mantenir el flux d’energia constant.
  • No mengis carbohidrats complexos (rics en midó) en grans quantitats abans de realitzar una activitat que requereixi un especial esforç intel·lectual. Encara que milloris la teva resistència física, pots tenir un efecte calmant i sedant sobre el cervell.

Ja ho saps, una bona dieta serà sempre la teva aliada! Tria el que menges, et sentiràs bé… per dins i per fora!

Dieta sana | Cuinats Carrer Major

Cuinats Carrer Major