Conservar aliments a l’estiu

Fa calor i estem en una època en què obres la nevera i a vegades surten olors desagradables que porten a haver de tirar menjar. Aliments que s’espatllen per culpa de les altes temperatures i que acaben a les escombraries sense ser consumits.

A Cuinats Carrer Major volem donar-vos alguns consells perquè eviteu aquesta situació desagradable i promoure la bona conservació dels aliments. Evitem en la mesura que sigui possible tirar menjar.

  1. Organitza els menús diàriament: Encara que sembli una cosa bàsica normalment optem per fer grans compres. El millor si no volem tirar menjar és organitzar-se per dies, mirar el calendari i veure quants dies queden per marxar, partint d’aquí podem fer la compra dia a dia.
  2. Mantenir el frigorífic en la temperatura correcta: La temperatura normal de refrigeració és de 0 graus i 0,5. Mira que la teva nevera estigui bé per a no tenir problemes amb els aliments. De totes maneres, si tenim menjar ja preparat a la nevera l’ideal és tenir-la ben segellada i si és possible no tenir el menjar en l’envàs més de 2 o 3 dies.
  3. Evitar intoxicacions: Cal extremar precaucions a l’hora de manipular i conservar els aliments. Sobretot a l’estiu cal tenir en compte que les altes temperatures fan créixer el risc d’intoxicacions. Es creen bacteris en els aliments per culpa de temperatures inadequades en la conservació, una manipulació incorrecta o una cocció insuficient.
  4. Mantenir la cadena del fred: Si descongeles qualsevol aliment el millor és fer-ho a la nevera o en al microones. Fer-ho en temperatura ambient pot fer que el menjar es faci malbé a causa de la calor.
  5. Les fruites i les verdures sempre a la nevera: Les hortalisses i les fruites, sobretot a l’estiu, es conserven millor dins del frigorífic. Si les poses als calaixos de baix és ideal. Tenen molta aigua i perquè no madurin massa ràpid cal deixar-les a la nevera.

Esperem que aquests consells us hagin estat d’utilitat. Mantenir els aliments conservats adequadament evita haver de llençar menjar, un hàbit gens bo.

I si no vols cuinar… t’ho posem fàcil!
Cada dia un menú diferent i el cap de setmana una gran quantitat de plats per triar.

Cuinats CarrerMajor, a l’estiu, t’esperem tots els dies!

Conservar aliments a l'estiu | Cuinats Carrer Major