Comença el Cole

Comença el cole!! I amb ell, tornada a la rutina: escola, extraescolars, deures, jugar, córrer, saltar, riure…

Tot això requereix una infinitat d’energia… Per això, la seva alimentació és vital!

En aquest post et deixem uns quants consells perquè no els falti de res:

  • L’esmorzar és el menjar essencial, ja que aporta l’energia per a aguantar les primeres hores del dia. Anar al col·legi sense esmorzar és una pràctica molt estesa però molt perjudicial, ja que si el nen no ha esmorzat se sentirà cansat, sense energia ni forces per a concentrar-se en l’estudi. Un esmorzar adequat per a anar al col·le ha d’estar format per lactis, cereals i fruita que poden repartir-se entre el que es pren a casa i l’hora del pati. La jornada escolar es pot fer molt llarga, així que és recomanable que duguin una peça de fruita per al descans de mig matí.
  • Tant si el teu fill menja en el col·legi com a casa, assegura’t que la seva alimentació és sana i variada. El menjar ha d’estar format per un primer plat de llegums, patates, pasta, arròs o verdura; i un segon de peix o carn. Un menjar complet li donarà l’energia que necessita per a continuar a la tarda. A mesura que avanci la tardor i comenci a fer fred, poden introduir-se els plats de cullera.
  • Per a assegurar el creixement físic i intel·lectual del nen, controla que la seva dieta sigui rica en calci, ferro, zinc, fòsfor, magnesi, vitamines C, D, B1 i B6, que contribueixen al funcionament del sistema nerviós.
  • No oblidis que una dieta completa inclou 5 menjars al dia, per la qual cosa el petit haurà de berenar en sortir del col·legi una peça de fruita, un iogurt o un mini entrepà.
  • Per a augmentar les seves defenses i evitar que el cansament i les infeccions s’apoderin del teu fill, dona-li fruites i verdures riques en vitamina C (cítrics, kiwi, tomàquets), especialment fruites i hortalisses de temporada com la carabassa, el caqui o les endívies.
  • Augmenta la ingesta de lactis per a compensar el descens de la síntesi de la vitamina D per la falta de sol.
  • I per descomptat sol·licita sempre el menú escolar si el teu fill menja a escola per a compensar amb el sopar els aliments que hagi pres durant la resta del dia.

Tornada al col·le, anem per un nou curs! Molta energia i bons aliments per a tothom!

Tornada a l'escola | Cuinats Carrer Major