Aquest estiu… cuida’t més que mai!

Et presentem 10 hàbits saludables d’alimentació per a l’estiu que, a més, poden ajudar a mantenir el pes

  1. Hidratació: És fonamental mantenir un adequat estat d’hidratació i, per a això, s’ha d’incrementar la ingesta d’aigua i de fruites i hortalisses que podem prendre en forma de gaspatxo, o sopes fredes.
  2. Dieta Mediterrània: És molt important seguir un patró de Dieta Mediterrània, que podria resumir-se a utilitzar l’oli d’oliva verge extra; consumir diàriament fruites, verdures, pa i altres aliments procedents de cereals (pasta, arròs i especialment els seus productes integrals) o llegums; moderar el consum de carns vermelles i processades substituint-les per peixos i ous; promoure la ingesta d’aliments poc processats i afavorir el d’aliments frescos; consumir molt rares vegades dolços i pastissos.
  3. Consumir fruites i hortalisses de temporada: En aquesta època trobem abundància de fruites i hortalisses que, a més d’hidratar-nos, són molt baixes en calories. A mig matí i a mitja tarda són bons moments per a prendre peces de fruita o porcions de síndria o meló que, encara que tinguin un gust molt dolç, tenen una baixa aportació de sucres.
  4. Eliminar les begudes calòriques: refrescos ensucrats, begudes alcohòliques o begudes alcohòliques “sense alcohol” i substituir el sucre per edulcorants que no aportin calories.
  5. Moderar el consum de carn: Cal moderar el consum de carn vermella. S’aconsella prendre més racions de peix que de carn a la setmana.
  6. Moderar la ingesta de menjar: Hem de moderar les quantitats de menjar, intentar fugir dels menjars copiosos.
  7. Receptes senzilles: Per a no incrementar l’aportació calòrica, la forma d’elaboració dels plats ha de ser senzilla. Prendre les verdures crues, per exemple, és la millor manera d’aprofitar totes les seves vitamines i minerals.
  8. Limitar el consum de greixos: Limitar (no eliminar), també, la quantitat de greix i que la que es consumeixi sigui fonamentalment oli d’oliva verge extra.
  9. Gelats, només ocasionalment: Recordar que els dolços i gelats no són aliments fonamentals i no constitueixen part essencial d’una alimentació saludable, no haurien de formar part de la dieta diària. Es recomana que el seu consum sigui ocasional, controlat.
  10. Incrementar l’activitat física: Per a no augmentar de pes, hem d’incrementar les calories que gastem i la forma més saludable per a aconseguir-ho és mitjançant una activitat física que sigui suau o moderada i sempre regular, almenys 4 a 5 vegades per setmana. És bona època per a practicar exercici, aprofitant el temps lliure i el clima (evitant les hores centrals de calor i altes temperatures).

Ja veus… mai portar una alimentació saludable havia estat tan fàcil… i bo!

T’esperem cada dia amb les nostres propostes de proximitat i temporada a Cuinats Carrer Major!

Cuinats Carrer Major - Aquest estiu… cuida't més que mai!