Aliments per combatre la fred

Arriba el fred i hem d’estar previnguts!

Baixes temperatures, pluges, vent… què bé senta estar a casa, calentet, manta i sofà. Avui volem presentar-te els millors aliments contra el fred.

SOPES I BROUS
Aliment clàssic de l’època hivernal. Els brous ben calents ajuden a mantenir la temperatura corporal i aporten nutrients essencials. Poden constituir en si mateixos un menjar o un sopar si hi afegeixes ou, pollastre o verdures picades.

INFUSIONS I ALTRES BEGUDES CALENTES
Les begudes calentes ajuden a mantenir la temperatura. Algunes infusions, com el te verd o les que tenen gingebre, són especialment recomanables en aquesta època, ja que a més reforcen la immunitat.

FRUITS SECS
Nous, avellanes, ametlles… Són aliments d’alt contingut calòric i per tant produeixen calor. A més, contenen vitamines B, que tenen un importantíssim rol en el nostre metabolisme i redueixen la sensació de fred.

ARRÒS, PASTA I PATATES
Els carbohidrats són importants a l’hivern, ja que ens aporten energia i calor. Per a una dieta sana combina’ls amb verdures d’hivern.

XOCOLATA
Una bona font d’energia. I si és a la tassa, molt millor!

CARNS VERMELLES
Font de proteïnes, ferro, vitamina B i zinc. Ideal per a aquestes dates.

LLEGUMS
Llenties, cigrons, mongetes… són imprescindibles a la nostra dieta i a l’hivern més que mai: les incloem a la nostra dieta 3 vegades per setmana.

CREMES I PURÈS DE VERDURES
Les cremes i els purés de verdures són la forma perfecta de consumir verdura a l’hivern. A l’estiu ens venen de gust més les amanides i cremes fredes com el gaspatxo.

En aquesta època, la millor opció és bullir unes quantes verdures i quan estiguin ben tovetes barrejar-les amb la batedora.

Podem afegir unes llavors o pipes de carabassa i un rajolinet d’oli d’oliva verge extra. Notaràs la diferència!

Ja tens unes quantes idees per a combatre el fred.

Bons aliments, de proximitat i… a gaudir de l’hivern!

Cuinats Carrer Major | Aliments per combatre la fred